zondag 1 mei 2011

My sister's keeper...

Hoe zou jij je voelen als je alleen op de wereld gezet bent om je zusje in leven te houden? Niet geliefd en gekwetst? Dat is althans hoe Anna (Abigail Breslin) zich voelt. Al heel haar leven speelt ze donor voor haar zus Kate, gespeeld door Sofia Vassilieva, die aan leukemie lijdt, ze wil haar eigen leven niet meer in gevaar brengen. Ze wil zelf kunnen beslissen over haar eigen lichaam.

Je krijgt er een brok van in je keel als je ziet hoe hard Anna lijdt onder haar beslissing. Het is onbegrijpelijk, ze ziet haar zus doodgraag maar toch wil ze niet meer helpen. Maar als je ziet hoe haar moeder Sara, gespeeld door Cameron Diaz, reageert heb je medelijden met Anna. Het lijkt alsof Sara Anna niet evenwaardig stelt aan haar zieke dochter. Het verhaal is erg meeslepend en aangrijpend.

De Film werd geregisseerd door Nick Cassavetes. Andere films van hem zijn "Face/off"(1997) en"Alpha dog"(2006). Maar degene die bijna elk meisje wel zal kennen is "the notebook"(2004). De klassieker onder de romantische films.

Ik was het meest verrast door de jonge acteurs in deze film. Abigail Breslin (Anna) heeft zeer overtuigend haar personage neergezet. Ze was al te zien in "Signs" (2002) als dochter van Mel Gibson, in "Raising Helen" (2004) waar ze al als klein kindje al schitterde naast sterren Kate Hudson en Hayden Pannetiere, ze kreeg zelfs een oscarnominatie voor haar rol in "little miss sunshine" (2006).
Ook Sofia Vassilieva (Kate) heeft het verbazend goed gedaan. Je zag echt de pijn van haar pesonage. Ze is ook nog te zien in de tv-serie "Medium". 
De muziek is natuurlijk ook heel belangrijk om de emotionele momenten nog emotioneler te maken. Een paar voorbeelden van muziek in de film is "Carry you home" van James Blunt, "don't wanna cry" van Pete Yorn en "We all fall in love sometimes" van Jeff Buckley. 

Als je houdt van horror en thriller is dit natuurlijk absoluut geen film voor jou.  Maar voor de mensen die niet altijd nood hebben aan "feel-good films" waarbij je alle scenes al kan voorspellen is dit zeker een aanrader.

1 opmerking:

  1. Goed, Kelly! Je hebt echt rekening gehouden met de kenmerken van een recensie! Prima inleiding en ook daarna volgt een vlotte bespreking!

    BeantwoordenVerwijderen