zaterdag 13 november 2010

Remember me...

Als je niet weet waarover het gaat bekijk de trailer.
Het is echt een mooie film. De film was goed opgebouwd zodat je je echt kon inleven in de emoties van de hoofdpersonage. De moeilijkheden van de relatie van Ally en Tyler. Voor Tyler is de relatie eerst om wraak te nemen. Maar daarna wordt hij verliefd op Ally en kan hij niet meer zonder haar. Dus als je graag films kijkt met veel emoties is dit zeker een aanrader. (:

vrijdag 12 november 2010

A nightmare on Elmstreet...

Muhhahaaa Freddy Krueger is weer terug van weggeweest!
Hij wordt, nadat hij hun kinderen had misbruikt, levend verbrand word door de ouders van de kinderen. Maar hij wil wraak nemen op de kinderen, want door hun wisten de ouders het. Hij leeft in hun dromen (die nu rond de 18 jaar zijn). Alles wat hij doet in de kinderen dromen gebeurd ook in het echt, dus als ze vermoord worden in hun droom zijn ze in het echt ook dood. En in de film gaan 2 van de kinderen op zoek naar de waarheid want ze kunnen hun niks herinneren van het misbruik. Dus was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd en neemt hij daarom wraak..?

De film is geregisseerd door Samuel Bayer. Die niet bekend is van andere films. hij heeft wel al films over muziek gemaakt van groepen zoals metallica en green day.
Freddy wordt gespeeld door Jackie Earle Haley, die ook al te zien was in "watchmen" en "shutter Island" In "the nightmare on elmstreet" herken je de acteur natuurlijk zelf niet.
Eén van de jongere die in zijn droom werd achtervolgd door Freddy is Quentin gespeeld door Kyle Gallner. Hij had wel al ervaring met dit genre want hij was eerder al te zien in "the haunting in connecticut" en "jennifer's body'.

1,2 Freddy's coming for you, 3,4 better lock your door. Dit is het liedje die de slachtoffers van Freddy horen en vaak in de films voorkomt. Het grootste deel van de film is de muziek klassiek en beangstigend. Met pop-muziek kan je natuurlijk niet echt angst wekken. Zie je Freddy al iemand vermoorden met Bruno Mars op de achtergrond ? Ik denk dat het al een stuk minder schrikwekkend zou zijn. Bijna alle liedjes werden gecomposeerd door Steve Jablonsky. Bijvoorbeeld "it's hot in here". Bij de film past de muziek natuurlijk perfect, maar om er zo naar te luisteren vind ik het niet echt geschikt.

Ik had eigelijk wel al vooroordelen over deze film. Ik ben fan van de oude films en natuurlijk dacht ik dat ze het met deze versie weer helemaal gingen verpesten. Maar dat viel nog heel goed mee. Als je een film zoekt met goed opgestelde verhaallijnen, moet je natuurlijk niet bij "nightmare on elmstreet" zijn, want die zijn in elke film wel hetzelfde; Freddy komt in een paar tieners hun dromen voor, er gaan er een paar dood zodat de rest schrik krijgen van Freddy en dan probeert de rest het verhaal van Freddy te ondervinden om hem vervolgens proberen te "vermoorden". De special effects van de recente versie vind ik wel veel beter dan de vorige films (wat eigelijk wel logisch is want de vorige films zijn al véél ouder). Freddy zelf is ook veel veranderd. Hij lijkt echter (dat hij echt verbrand is geweest). Maar daarmee lijkt hij ook niet meer op die van de oude "nightmare on elmstreet" films. Deze keer dacht ik wel dat hij echt dood ging zijn, verhaal afgelopen. Maar op het einde "leeft" hij dan toch terug. Dus ze kunnen Freddy Krueger films blijven maken... Maar geen probleem ik zal ze waarschijnlijk ook blijven kijken.=)